NLB banka učesnik 2. sezone biznis liga

NLB banka učesnik 2. sezone biznis liga

NLB Banka d.d., Sarajevo je dio NLB Grupacije, najveće banke i finansijske institucije u Sloveniji, čiji je osnovni fokus poslovanja na tržištima jugoistočne Evrope (Makedonija, Kosovo, BIH, Crna Gora, Srbija).

Matična banka je najveća slovenačka banka, a od šest strateških članica Grupacije, čak četiri imaju tržišno učešće veće od 10 posto na svojim lokalnim tržištima. NLB Grupacija i sve njene članice, uprkos svim izazovima tržišta, ostvaruju odlične poslovne rezultate i time potvrđuju da NLB Grupacija nastavlja da posluje na uspješan i održiv način. Ovakvi rezultati govore u prilog ojačanom povjerenju koje je skoro dva miliona klijenata, privrednika i građana, ukazalo NLB bankama na svim tržištima poslovanja. Klijenti i njihovo zadovoljstvo su u fokusu poslovanja Grupacije koja teži da svuda gdje posluje pruži adekvatan odgovor na realne potrebe klijenata i u njihovom najboljem interesu. NLB Banka d.d., Sarajevo se u svom poslovanju vodi sprovođenjem strategije sa fokusom na korisničko iskustvo, u skladu s kojom se nastavlja pozicionirati kao regionalni šampion koji nudi sveobuhvatne bankarske usluge fizičkim i pravnim licima. 

NLB Banka svojim klijentima širom Federacije BiH pruža:

• Kompletan servis finansijskih usluga
• Ponudu prilagođenu potrebama klijenata
• Visok nivo kvaliteta usluge
• Rasprostranjenu mrežu 37 poslovnih jedinica u Federaciji BiH
• Moderne kanale distribucije svojih usluga
• Individualan pristup i posvećenost klijentima

Cilj NLB Banke je izgraditi održiv rast poslovanja s jasnim fokusom na profitabilnost, unaprijediti korporativnu kulturu, poslovne procese i učinkovitost, te obezbijediti poticajnu radnu okolinu koja omogućava zaposlenicima NLB Banke da ostvare svoje lične ciljeve. Posebnu pažnju Banka posvećuje razvoju novih bankarskih usluga, novih kanala distribucije usluga, kao i većoj dostupnosti usluga Banke klijentima, čime Banka kontinuirano gradi snažniju reputaciju i prepoznatljivost brenda. Temeljne vrijednosti na kojima NLB Banka bazira svoje poslovanje su: transparentnost, povjerenje, stabilnost, jednostavnost i odgovornost, što su prepoznali i naši klijenti koji nam već dugi niz godina ukazuju svoje povjerenje.